Case Study

Jadrolinija i Info-kod: Odabir odgovarajuće opreme za povećanje produktivnosti i boljeg korisničkog iskustva

Podrška digitalnoj transformaciji nacionalnog brodara i uvođenju prvog ENC-a u pomorski promet u Hrvatskoj

Uvođenjem projekta eJadrolinija, naš najveći brodar Jadrolinija stao je uz bok svjetskim liderima u pomorskom prijevozu putnika i vozila. Cilj projekta eJadrolinija bio je unapređenje usluge putnicima u svim aspektima te postizanje konkurentnijeg, modernijeg i efikasnijeg poslovanja Jadrolinije. Za odabir odgovarajuće infrastrukture koja će omogućiti visoku stabilnost i neprekidnost procesa, Jadrolinija je trebala pouzdanog partnera.

Info-kod rješenje za podršku projektu digitalizacije uključivalo je analizu situacije, prijedlog i isporuku odgovarajuće opreme koja najbolje odgovara specifičnostima poslovanja te poseban paket podrške i servisa za maksimiziranje vrijednosti opreme i učinkovitosti rada.

Rezultat suradnje Jadroliniji je donio:

Jadrolinija

Potreba za rješenjem

Projekt eJadrolinija uveden u svrhu digitalne transformacije poslovanja je, između ostalog, uključivao uvođenje principa „ENC“ uređaja naplate i evidencije putnika odnosno prepaid sustava u obliku Otočne iskaznice za otočane i modernu Jadrolinija2Go karticu za ostale putnike. Takva 100% online dostupna usluga imala je za cilj povećati kvalitetu usluge putnicima, smanjiti gužve u agencijama u visokoj sezoni, maksimalno rasteretiti prodajno osoblje te uvesti visok stupanj automatizacije i sinkronizacije s ostalim sustavima. Javila se potreba za nabavom multifunkcionalnih uređaja koji će djelatnicima Jadrolinije omogućiti:

  • evidenciju besplatnih karata/otočnih iskaznica na samom ulasku u brod
  • biti u funkciji prijenosnih poništavača (hand held tip uređaja)
  • biti posrednik u prijenosu podataka o evidenciji ukrcaja, klasifikaciji putnika i prodajnim podacima
  • visok stupanj kontrole i sigurnosti
  • izvrsno korisničko iskustvo i jednostavnost korištenja
  • lagane uređaje, ali ipak robusne i otporne na razne uvjete i specifičnosti poslovanja
  • uvijek dostupan signal, uređaj koji ima mogućnost funkcioniranja u online i offline načinu rada
  • komunikaciju s ostalim sustavima.

Info-kod cjelovito rješenje

Jadrolinija

Preporuka odgovarajuće opreme

Jadrolinijini djelatnici koji vrše kontrolu karata, prodaju i brigu o putnicima važan su kotačić u poslovanju. Često su prvi kontakt s putnicima i u
očima putnika predstavljaju lice kompanije. Potrebna im je funkcionalna oprema koja će im olakšati svakodnevne aktivnosti i omogućiti pružanje vrhunske usluge putnicima.

Jadroliniji smo preporučili mobilni terminal Zebra TC77 koji je jedan od najboljih laganih, ali robusnih Android terminala na tržištu te istovremeno
odgovara svim specifičnostima njihova poslovanja i svakodnevnim operativnim aktivnostima. Mogućnost funkcioniranja u online i offline načinu rada, brzo čitanje bar kodova i RFID chipa i iznimno dobra vidljivost sadržaja ekrana na suncu terminala TC77 bila su važna stavka pri odabiru uređaja.

Ovaj učinkovit i pouzdan prijenosni uređaj je povećao produktivnost i brzinu ukrcaja putnika te omogućio korisnicima otočnih iskaznica i Jadrolinija2GO kartica direktan ukrcaj na brod, bez čekanja na kartu u redu u agenciji. Brze multifunkcionalne operacije, jednostavnost i intuitivnost korištenja, mala težina i visoka otpornost uređaja rezultirale su iznimno dobrim prihvaćanjem opreme od strane djelatnika i njihovom visokom ocjenom zadovoljstva.

Jadrolinija

Servis i podrška

Info-kod servisnom centrom povjerenje pružaju dugi niz godina mnoge renomirane tvrtke pa tako i Jadrolinija. Profesionalni tim certificiranih stručnjaka radi brzu i točnu dijagnostiku problema i nudi najbolje rješenje za korisnika. Servisni centar osposobljen je pružiti podršku na daljinu, servisirati i održavati cjelokupnu opremu u našim prostorima u Zagrebu, a pruža i mogućnost servisa na lokaciji korisnika. Osigurana zaliha rezervnih dijelova u našem skladištu dodatno doprinosi pouzdanosti kompletne usluge Info-koda. Brinemo o svemu što treba za cijeli životni vijek proizvoda.

Jadroliniji je predložen i paket najbolje vrijednosti za novac: Zebra OneCare servisno održavanje koje jamči popravak mobilnih terminala svih mogućih kvarova nastalih nesretnim slučajem uz dodatnu opociju zamjene baterija nakon 18 mjeseci na sve naručene Zebra TC77 mobilne terminale. U sklopu Info-kod brige o korisnicima, stručnjaci Info-kod servisnog centra vode brigu i podsjećaju korisnika na korištenje mogućnosti paketa u pravo vrijeme.

Rezultat suradnje i pogled u budućnost

Info-kodov doprinos projektu digtalizacije Jadrolinije očituje se prije svega u pružanju najbolje bundle ponude u segmentu nabave i održavanja adekvatne opreme za potrebe projekta. Kvalitetni uređaji koji svojim karakteristikama ispunjavaju zahtjeve projekta, dostupnost zamjenske opreme, adekvatnost servisnog centra i podrške ispunila su Jadrolinija očekivanja prilikom odabira partnera.

Jadrolinija je uz pomoć nabavljenih uređaja unaprijedila sustav kontrole i sigurnosti, osigurala kvalitetniju uslugu za putnike, jednostavnije poslovanje za zaposlenike, smanjila troškove i unaprijedila proces prodaje. Suradnja je dovela i do boljeg razumijevanja poslovanja i potreba Jadrolinije, što Info-kodu omogućuje još kvalitetnije
rješavanje potreba Jadrolinije u budućnosti, koja će se nastaviti razvijati i ulagati u unapređenje svog poslovanja.

JadrolinijaZa odabir partnera prva stvar je odgovara li ponuda uvjetima i ciljevima natječaja odnosno potrebama Jadrolinije. Ono što određuje zadovoljstvo odabranim partnerom i suradnjom jest stabilnost odnosa i infrastrukture. Iznimno nam je važan brz odgovor na upit ili novonastalu potrebu, razumijevanje problematike i domenska stručnost, dostupnost zamjenske opreme ali i dostupnost key accounta u svakom trenutku. S Info-kodom ostvarujemo sve navedeno.


Vanja Svetina, Rukovoditeljica Službe informatike

Pitajte stručnjaka

Imate pitanja ili trebate savjet? Javite nam se, želimo pomoći.

Postavite pitanje

Pitajte stručnjaka

Imate pitanja ili trebate savjet? Javite nam se, želimo pomoći.

Postavite pitanje

Politika kolačića

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!