Novosti

Kako odabrati printer ID kartica?

Nisu svi printeri ID kartica isti, stoga je važno zapitati se koje su vam funkcionalnosti potrebne kako bi se obuhvatile sve poslovne potrebe. Ovaj će vas vodič provesti kroz osnovna pitanja koja si trebate postaviti pri odabiru printera ID kartica za svoju tvrtku ili organizaciju.

Tehnologija ispisa: termo-transfer, retransfer i offset tisak

Prije nego što odlučite koji model printera kupiti, potrebno je imati informaciju o tome što želite printati i u kojoj količini. Ukoliko se radi o jednokratnom ispisu veće količine kartica, otprilike više od 1.000 kartica za koje znate fiksne podatke, obično se više isplati naručiti predtiskane kartice sa offset tiskom.

Termo-transfer printeri ID kartica su stolni uredski printeri s kojima možete printati što god želite, kada god želite i u količini koju želite, počevši od samo jedne kartice pa do više stotina njih. Svaku karticu možete personalizirati, ali možete imati i fiksne podatke sa logom firme, dok se podaci o zaposleniku ili korisniku mijenjaju. Zato su termo-transfer printeri idealni za sportske klubove, osiguravajuća društva, knjižnice, konferencije, odjele ljudskih resursa u velikim firmama, itd. Ovisno o količini kartica koje želite printati u jedinici vremena razlikujemo 4 modela:
Zebra ZC100, ZC300, ZC350 i ZXP7.

Retransfer printer ID kartica Zebra ZXP9 jednako je višenamjenski kao i termo-transfer printer, ali uz najbolju tehnologiju ispisa može printati od ruba do ruba kartice stvarajući sliku visoke kvalitete.

Jednostrane ili dvostrane kartice

Želite li printati na kartice samo s jedne strane ili obostrano?
Postoje printeri koji printaju jednostrano i oni koji imaju mogućnost okretanja kartice i printanja obostrano. Za jednu od te dvije opcije se u startu trebate odlučiti jer naknadne nadogradnje više nisu moguće.
Primjer jednostranog ID printera je Zebra ZC100, dok se modeli ZC300, ZC350 i ZXP7 mogu naručiti u obje varijante.

Povezivanje printera sa računalom

Želite li da printer bude spojen na mrežu kako bi više zaposlenika moglo printati na njemu? Većina printera ID kartica standardno dolazi s USB sučeljem za direktno spajanje s računalom, no sve printere je moguće nadograditi i s Ethernet sučeljem koje omogućava da printer bude spojen ne mrežu, kako bi se više korisnika moglo služiti njime, bez da je potrebno direktno povezivanje s USB kabelom.

Laminacija kartica kao dodatna zaštita

Ako se vaše kartice koriste u zahtjevnim uvjetima, a htjeli biste da traju duže od godinu dana, onda kartice moraju proći postupak laminiranja koji površini dodaje tanak, prozirni ili hologramski zaštitni sloj kako bi zaštitio karticu i podatke. Zebra ZXP7 printer ima mogućnost laminiranja i stavljanja zaštitnih holograma.

Magnetske trake za sigurnost

Magnetsku traku možete pronaći na poleđini kreditne kartice, zdravstvene kartice i sličnih kartica koje imaju potrebu za pohranjivanjem podataka o korisniku kartice na taj način. Većina Zebrinih printera ID kartica nudi mogućnost kodiranja u magnetsku traku, ali je za korištenje te funkcionalnosti potrebno u startu odabrati model koji tu funkciju posjeduje jer naknadne nadogradnje nisu moguće.

Beskontaktne kartice – NFC i RFID

Beskontaktne kartice postaju sve rasprostranjenije i koriste se za identifikaciju na daljinu, poput prepaid kartica, registracije radnog vremena, ulaska u prostorije, podzemne garaže ili kao ski-pass. Opremljene su mikroprocesorskim čipom i antenom, a za komunikaciju s čitačem nije potreban fizički kontakt. Zbog očiglednih prednosti beskontaktnih kartica i brzog razvoja NFC tehnologije, možemo očekivati daljnje širenje u budućnosti.

Program za dizajniranje i ispis kartica Zebra CardStudio

Uz printer će vam trebati i softver za dizajn i ispis kartica. Sa Zebra CardStudio programom možete birati između u tri razine funkcionalnosti, od najosnovnije do one koja nudi napredniji dizajn i ispisnu funkcionalnost, a razlike među njima možete pogledati na sljedećoj poveznici.

Imate li dodatnih pitanja o odabiru pravog  printera za ID kartice? Napišite nam poruku ili nas nazovite i dogovorite besplatnu konzultaciju.

Pitajte stručnjaka

Imate pitanja ili trebate savjet? Javite nam se, želimo pomoći.

Postavite pitanje

Pitajte stručnjaka

Imate pitanja ili trebate savjet? Javite nam se, želimo pomoći.

Postavite pitanje

Politika kolačića

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!